webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Einaudi, Ludovico Echoes - Einaudi Collection
  • Einaudi, Ludovico
    Echoes - Einaudi Collection

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:01 november 2005
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

De populaire pianist/componist Ludovico Einaudi werd geboren in Turijn, Italië. Hij begon zijn muzikale opleiding aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij in 1982 een diploma als componist behaalde. Halverwege de jaren '80 begon hij te zoeken naar een persoonlijke stijl, die hij ook al snel, buitengewoon succesvol, zou ontwikkelen. Ondanks het feit dat Einaudi niet echt tot een bepaald genre gerekend wil worden, noemt men hem vaak een minimalist (vergelijkbaar met pakweg Philip Glass). Hij staat dan ook met name bekend om zijn mooie, spaarzame, maar zeer doeltreffende warme pianocomposities (soms aangevuld met strijkers), waarmee hij met name vanaf eind jaren negentig grote successen viert wereldwijd.

In 2012 werd deze gevierde Italiaan nogmaals extra op de kaart gezet voor het grote publiek door zijn bijdrage aan de soundtrack voor dé filmhuishit van het jaar: Intouchables. Op deze soundtrack zijn liefst 5 (reeds bestaande) composities van Einaudi vertegenwoordigd. Dat hij hiermee menig bioscoopbezoeker heeft weten te raken blijkt wel uit de zeer sterk toegenomen vraag naar werk van hem.

Echoes biedt een bijzonder goed (hoewel geen composities uit de soundtrack vertegenwoordigd zijn) en zeer mooi overzicht van 's mans smaakvolle werk.

1. Le Onde
2. Melodia Africana III
3. Fuori Dalla Notte
4. I Giorni
5. La Linea Scura
6. Eden Roc
7. Nefeli
8. Questa Notte
9. Due Tramonti
10. Calmo
11. Passaggio
12. Bella Notte
13. Giorni Dispari
14. Limbo

new tracks:

15. Al Di Là Del Vetro
16. White Night
17. Cadenza

Klik hier voor alles van Einaudi, Ludovico