webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Tickets Go Past Twelve Songs About Numbers
  • Tickets Go Past
    Twelve Songs About Numbers

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:31 juli 2008
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Tickets Go Past is ontstaan in 2006, toen muzikanten Joost Brouwer en Phil Mills besloten de handen ineen te slaan. Phil Mills -Englishman in Fryslân- vormde in de jaren 90 samen met Tom Holkenborg (Junkie XL) het duo Nerve. Hij ontmoette theatermaker/muzikant Joost Brouwer in 2003 toen zij samen de muziek verzorgden bij theatergroep Pampa Lab. Zij herkenden de noodzaak om compromisloos en uitdagend te componeren bij elkaar, en om vrij te zijn van muzikale ‘hokjes’. Iets wat zich duidelijk weerspiegelt in hun unieke eigen sound.
 

Hun eerste album ‘Twelve Songs about Numbers’ is het resultaat van 12 weekenden opnemen tussen mei 2006 en november 2007, waarin de band zich als doel stelde één nummer per weekend te creëren. Van eerste idee tot complete opname. Het resultaat is een bijzonder en eigenzinnig album wat verrassend gelaagd is opgebouwd.

 

OOR: “…te indrukwekkend om te negeren (…) Ik ken weinig Nederlandse acts die de lat ongegeneerd ter hoogte van pakweg Elbow en Pink Floyd leggen en er nog mee wegkomen ook. En zo kan ’t gebeuren dat je (…) ineens beseft dat het beste liedje dat Radiohead nooit schreef gewoon door een Hollands duo is gemaakt. Horen is geloven.”

 

Klik hier voor alles van Tickets Go Past