webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Kliphuis, Lea Can I Come By?
  • Kliphuis, Lea
    Can I Come By?

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:16 september 2010
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

Can I Come By? is het langverwachte debuutalbum van Lea. Zeker in Nijmegen en omgeving wordt al geruime tijd reikhalzend naar haar eerste cd uitgekeken. Zeker nadat bekend werd dat Lea getekend had bij het Excelsior label.

Als snel nadat Lea bij Excelsior getekend had, vertrok ze naar Amerika om daar op zoek te gaan naar de roots van haar favoriete muziek. Na verblijven in New Orleans, Nashville, Memphis en New York kwam ze vol inspiratie teug naar huis om haar cd op te nemen.

Samen met drummer Jeroen Kleijn (El Pino, ex Johan), gitarist Jan Peter Hoekstra (ex Krezip) en bassist Reyer Zwart (Anne Soldaat) heeft Lea een singer songwriter plaat gemaakt met veel country en americana invloeden. Model voor Can I Come By? stond de cd Van Lear Rose, die Loretta Lynn een aantal jaren geleden maakte met Jack White. Net als bij die samenwerking stond ook bij Can I Come By? de liefde voor goede muziek centraal, waarbij jong en oud perfect zijn samengesmolten. Meest in het oog springend is Lea’s krachtige en herkenbare stem, die echo’s van Lucinda Williams oproept. De hele plaat ademt een sfeer van nostalgie, waarbij openingstrack Again en het schitterende Wonderful You een speciale vermelding verdienen. Tijdloos, volwassen en onthaastend.

De muziek van Lea valt te categoriseren onder het singer-songwrit(st)er genre, maar dan wel ingespeeld met band. Goede pop dus eigenlijk, waarbij Lea gebruik maakt van een mix van ouderwetse en moderne invloeden. Zoals in het persbericht geschreven stond: 'muziek van toen, in een jasje van nu'. Wat ons betreft dan wel een erg prettig passend jasje.

 


Klik hier voor alles van Kliphuis, Lea