webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Tickets Go Past Mainstream
  • Tickets Go Past
    Mainstream

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:14 januari 2011
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Twee jaar na de release van hun debuut ‘Twelve songs about Numbers’ is er de veelbelovende opvolger van het duo Mills/ Brouwer. De recensenten waren unaniem over het eerste album: ‘Horen is geloven’ schreef hoofdredacteur Erik van de Berg in OOR (april 2009). Revolver magazine noemde de plaat ‘On-Nederlands goed’.
 

Tickets Go Past is ontstaan in 2006, toen muzikanten Joost Brouwer en Phil Mills besloten de handen ineen te slaan. Phil Mills -Englishman in Fryslân- vormde in de jaren 90 samen met Tom Holkenborg (Junkie XL) het duo Nerve. Hij ontmoette theatermaker/muzikant Joost Brouwer in 2003 toen zij samen de muziek verzorgden bij theatergroep Pampa Lab. Zij herkenden de noodzaak om compromisloos en uitdagend te componeren bij elkaar, en om vrij te zijn van muzikale ‘hokjes’. Iets wat zich duidelijk weerspiegeld in hun unieke eigen sound.


Het nieuwe album ‘Mainstream’ kenmerkt zich door een donker en mysterieus geluid dat vol zit met onverwachte wendingen; van intieme ambient kan de band opzwellen tot groots en meeslepend alternatief rockgeweld. De muzikanten waar het duo inmiddels live mee speelt, vervullen dan ook op het album een prominente rol.

Mainstream is een audio-trip, die je meeneemt van psychedelische 60’s sounds langs Pink Floyd, Massive Attack, Radiohead en Sigur Rós naar een geluid dat vooral heel erg Tickets Go Past is: sferisch, stoer, sensueel en soms schaamteloos sophisticated. Maar ook scherp, dringend en bedrieglijk vals in de ondertoon.
 

Klik hier voor alles van Tickets Go Past