webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Kills Blood Pressures
  • Kills
    Blood Pressures

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:31 maart 2011
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

The Kills – Jamie Hince en Alison Mosshart – zijn terug met een nieuw studio album Blood Pressures. Hun unieke sound is nog steeds overduidelijk aanwezig met gemeen harde gitaren, gedreven pompende ritmes en seksueel geladen tekstuele spanning. Maar op de 11 tracks op Blood Pressures omarmen The Kills een voller geluid en is er duidelijk meer avontuur gezocht in de studio. De cd is hoewel absoluut nog steeds 100% typisch The Kills, net even anders dan de voorafgaande albums. De songs op Blood Pressures zijn complexer gestructureerd, voller geïnstrumenteerd en voorzien van vele lagen en grootse harmonieën. Dit alles levert een fantastische cd op.

Blood Pressures' openingstrack Future Starts Slow begint meteen al met een van de beste gitaar-riffs van de laatste jaren. Met Jamie en Alison’s trademark singsong samenzang over een loodzware toms-heavy tribal beat. Het tweede nummer van het album, en tevens de eerste single, Satellite bouwt op naar een geweldig bijna gospel-achtig oorwurm-refrein, dat nog lang na beluisteren in je hoofd blijft hangen. Het nummer Heart Is A Beating Drum is een van de vele hoogtepunten van het album met zijn hartslagverhogende pompende ritme. Classic-Kills beat-driven, dark rock n’ roll. Zo horen we het graag.

De grote verassing van Blood Pressures is de prachtige ballad Last Goodbye dat herinneringen oproept aan een obscure jaren ’60 film noir. Op Blood Pressures behouden ze hun übercoole sexyness en krachtige edge, maar ze tonen hier en daar ook kwetsbaarheid. Dat maakt The Kills een van de meest vitale bands van dit moment.

 

Klik hier voor alles van Kills