webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Antwerp Gipsy-ska Orkestr I Lumia Mo Kher
  • Antwerp Gipsy-ska Orkestr
    I Lumia Mo Kher

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:07 april 2011
  • levertijd:30 à 50 werkdagen
 
Info

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra met nieuw album I Lumia Mo Kher
De ultieme live sensatie brengt begin 2011 nieuw album uit via Excelsior Recordings

Hoe het komt dat Antwerp Gipsy-Ska Orkestra al in heel Europa, van het zuiden tot de Balkan, een spoor van verschroeide podia en murw gedanste menigtes heeft getrokken? Omdat deze ex-illegale globetrotters hun clash van brandend passionele gipsy en de snelste ska ever pimpen met trashy blazers en synths.

De naam van deze groep zegt eigenlijk alles: een band uit Antwerpen mengt op unieke wijze traditionele Roma-muziek met aanstekelijke ska-ritmes. Oprichters Gregor en Mukti kennen elkaar o.a. uit crossover skapunkband Tachyon Een rauwe sfeer is terug te voelen in de muziek van het Orkestra, dat hard bezig is om vanuit Belgie de Benelux, Europa en vervolgens de wereld te veroveren. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra laat je op geheel eigen wijze kennismaken met de Oost-Europese muziekcultuur.

Na een zeer geslaagde lancering op Eurosonic 2007 heeft Antwerp Gipsy Ska Orkestra met vele honderden fantastische shows op vele festivals in Nederland en België een onuitwisbare indruk achtergelaten en daarmee vele zalen uitverkocht. In 2007, brachten de gipsy skankers het debuut Tuttilegal uit, waarop ze enkele tijdloze stukken uit Goran Bregovic films en oude Roma volksliederen speelden.

De opvolger 'I Lumia Mo Kher' kent vooral eigen stukken en verschijnt na 4 jaar dan eindelijk op Excelsior Recordings. Komende uit de illegaliteit (Tuttilegal) was AGSO eindelijk in staat om over de grenzen te treden. Van het zuiden tot in de Balkan absorbeerden ze stijlen en muziek om als wereldburgers terug te komen... De nieuwe cd heet dan ook 'I Lumia Mo Kher' (of De Wereld Is Mijn Huis) en spat van de ambitie, energie en goesting. Zo uniek en overrompelend klonk gipsy-ska nog nooit!
 

Klik hier voor alles van Antwerp Gipsy-ska Orkestr