webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Lanegan, Mark Blues Funeral
  • Lanegan, Mark
    Blues Funeral

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:02 februari 2012
  • levertijd:30 50 werkdagen
 
Info


Hoewel we Mark Lanegan met al zijn (zij-)projecten niet van stilzitten kunnen beschuldigen, is het stiekem wel zo dat het lang geleden, in 2004 (!) alweer, was dat hij zijn laatste solocd, Bubblegum, uitbracht. Nu, acht jaar later, is er dan Blues Funeral. 

Al vanaf het begin van de carriere van Mark Lanegan liggen we zo ongeveer van eerbied en bewondering aan zijn voeten. Overal waar de man achter de microfoonstandaard plaats neemt, gebeurt iets moois, maar het begint er stiekem toch op te lijken dat Lanegan het beste voor zijn solo-cd's bewaart. Bubblegum was anno 2004 al van een ongekend grote schoonheid, maar Blues Funeral is beslist een klasse apart.  

Blues Funeral werd opgenomen in Hollywood samen met Alain Johannes en er zijn uiteraard weer diverse gastbijdragen van usual suspects als Josh Homme, Greg Dulli en Jack Irons. Lanegan's stem is weer helemaal zoals we hem graag horen, als schuurpapier over een roestige plaat ijzer, en de nummers zijn helemaal af. Lanegan vindt op Blues Funeral zichzelf zeker niet opnieuw uit, maar dat willen we ook niet. We hebben en horen hem graag zoals we hem kennen. De nummers op Blues Funeral zijn geweldig, de stem weer helemaal fantastisch, de plaat dus een absolute PrachtPlaat.

Blues Funeral van Mark Lanegan is een ex-PrachtPlaat.
 

 

Klik hier voor alles van Lanegan, Mark