webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Talma, Meindert & De Rode Kaarten Eenmaal Oranje -digi-
  • Talma, Meindert & De Rode Kaarten
    Eenmaal Oranje -digi-

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:07 juni 2012
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

Miendert Talma, Groninger en groot voetballiefhebber, werd gevraagd of hij een soundtrack zou willen schrijven bij Eenmaal Oranje (Uitgeverij Atlas-Contact), een boek met verhalen over eenmalige internationals zoals Bert van Marwijk en Oekie Hoekema dat voorafgaand aan het EK voetbal 2012 zal verschijnen

Eenmaal Oranje bevat elf songs die ook voor voetbalhaters genietbaar zullen zijn. Denk aan liedjes over de mooiste Nederlandse voetbal(bij)namen. Aan het rampjaar van Marcel Peeper. Aan een 39-jarige Groningse die verliefd is op een man die een beetje lijkt op recordinternational Edwin van der Sar. Over eenmalige internationals die snordrager zijn, plotseling bevangen worden door faalangst, liever anoniem waren gebleven, moeten kiezen voor welk land ze willen spelen, het Wilhelmus niet mee durven te zingen, of stoppen met het voetbal vanwege de zwaar christelijke vriendin. En ook waarom eenmalige international en onze huidige bondscoach Bert van Marwijk wel het WK Klaverjassen won in 1975 en niet de WK-finale in 2010.

Leuk om ook nog even te vermelden: Het album werd opgenomen in de voetbalkantine van VV Helpman, waar Ronald en Erwin Koeman, de beroemde zonen van eenmalige international Martin Koeman hun eerste voetbalschreden zetten.

Klik hier voor alles van Talma, Meindert & De Rode Kaarten