webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Documentary Searching For Sugar Man
  • Documentary
    Searching For Sugar Man

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:dvd
  • releasedatum:24 december 2012
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Searching for Sugar Man gaat over de Amerikaanse singer-songwriter Rodriguez. In de jaren zeventig en tachtig is hij succesvol in Zuid-Afrika, waar zijn muziek destijds als voorbeeld voor de protestgeneratie gold. Zuid Afrika is het enige land waar Cold Fact, de debuutcd van Rodriguez, aansloeg. In zijn eigen land, Amerika, en de rest van de wereld slaat de muziek van Rodriguez om onbegrijpelijke reden niet aan.

Rodriguez zelft blijkt ook een mysterie te zijn. Er is bijna niets over hem bekend. Niemand weet wie of waar hij is. Het meest hardnekkige gerucht dat er over hem de ronde doet is dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd op het podium aan het einde van zijn laatste optreden.

In Searching for Sugar Man gaan twee Zuid-Afrikaanse fans, een platenhandelaar en een muziekjournalist op zoek naar meer helderheid rondom de identiteit van Rodriguez en duiken daarbij in de (muziek)geschiedenis. Het verhaal dat zich ontwikkelt laat zich vertellen als een spannende detective en beleeft een verrassende, maar bovenal, mooie ontknoping. 

De film is bekroond met Best Music Documentary en Audience Awards op IDFA, Sundance Film Festival, Los Angeles Film Festival, en het Durban International Film Festival.
 

 Trailer: Searching for Rodriguez.

 

Klik hier voor alles van Documentary