webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Cult Electric Peace
  • Cult
    Electric Peace

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:2CD
  • releasedatum:25 juli 2013
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

In 1985 genoot The Cult van hun doorbraak single “She Sells Sanctuary” en het album “Love”, The Cult viel onder de nieuwe lichting Alternative Rock Bands. Wanneer het tijd werd voor de opvolger, boekte de band The Manor Studios in Oxfordshire met Steve Brown die ook deze plaat weer voor zijn rekening nam als producer. Eind oktober 1986, stond bijna alles erop. De masters die daarop volgden kregen als titel “Peace”. Uiteindelijk was de band niet heel tevreden over het eindresultaat, want het klonk te gepolijst.

Met de rauwe sound in het achterhoofd van RUN-D.M.C’s “Walk This Way”, vroeg de band aan producer Rick Rubin om de lead track “Love Removal Machine” opnieuw te mixen. Rubin wilde ervoor gaan, maar op een voorwaarde. Het hele nummer moest opnieuw worden opgenomen. Het resultaat was daar, de band stond er nu helemaal achter. Hierdoor werd men enthousiast voor een geheel nieuwe aanpak en werden alle nummers opnieuw opgenomen met Rick Rubin in New York.

De nieuwe nummers vormden het derde album van The Cult, met een nieuwe titel, “Electric” en werd een multi-million seller. Later werden nummers van “Peace” werden uitgebracht als B-kanten en alternatieve versies werden uitgebracht als “The Manor Sessions” Uiteindelijk waren nummers van
Peace heel lang niet meer beschikbaar en zijn nu “Electric” en “Peace” opnieuw uitgebracht als dubbel plaat.

Klik hier voor alles van Cult