webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Arcade Fire Reflektor
  • Arcade Fire
    Reflektor

  • onze prijs:€ 18.99
  •  
  • formaat:2cd
  • releasedatum:25 oktober 2013
  • levertijd:2 à 4 werkdagen
 
Info

Reflektor is het vierde album van Arcade Fire. De Canadese band heeft met Reflektor (opnieuw) niet gekozen voor de makkelijke weg. Met het vorige album The Suburbs won Arcade Fire misschien wel de meest prestigieuze prijs in de muziekwereld; de Grammy Award voor het Album van het Jaar. En hun eerste volwaardige album Funeral werd door de indiegemeenschap gekozen tot een van de beste plaaten sinds de eeuwwisseling.

Reflektor is een dubbelalbum dat zich aan geen enkele muzikale begrenzing houdt en in geen enkel genre past. Het titelnummer, de single Reflektor , is een wervelende discokraker met een gastrol van David Bowie, die een soort kruising van Talking Heads met LCD Soundsystem is.

Cd 1 kent een tropisch gevoel (Haïti is het thuisland van zangeres en accordeoniste Régine Chassagne, tevens de vrouw van frontman Win Butler), terwijl cd 2 van Reflektor een heel andere klankkleur heeft. Veel meer in overeenstemming met het artwork (een fraai marmeren beeld gemaakt door Rodin van het mythische tragische liefdespaar Orpheus en Eurydice). Cd 2 is eerder een Francis Bacon-achtig portret van een door en door westerse nachtmerrie. Het vervangt Daft Punk (het geluid van cd 1) door de hel van Dante.

 

Klik hier voor alles van Arcade Fire