webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Alcest Shelter -digi-
  • Alcest
    Shelter -digi-

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:16 januari 2014
  • levertijd:2 à 4 werkdagen
 
Info

Het Franse Alcest timmert reeds enkele jaren en drie albums lang aan hun reputatie als ongekroonde koningen van de sfeervolle metal. Hun mix van shoegaze en black metal was vernieuwend en uniek. Met 'Souvenirs d'un Autre Monde' uit 2007, een absolute klassieker binnen insider-kringen, legden zij de stevige basis voor hun eigenzinnige geluid. Inmiddels heeft deze combinatie van (post-)blackmetal en dromerige shoegaze-sferen vele 'trendy' navolgers gekregen (bijv. het geslaagde Deafheaven in 2013).

Alcest en frontman Neige bewijzen hun eigenzinnigheid in 2014 wederom en verlaten met het nieuwe album 'Shelter' dit succesvolle spoor. Op 'Shelter' laten ze elke vorm van metal vallen en is het sfeervolle shoegaze, gemixt met rijke popmelodieën, dat de klok slaat. De plaat werd opgenomen op het immer mystieke IJsland en dat is ook terug te vinden in het nieuwe geluid. 'Shelter' staat bomvol rijke muziek die het midden houdt tussen Sigur Ros, Slowdive en Curve.

Sommige fans van het metal-geluid van Alcest zullen even moeten slikken, maar na meerdere draaibeurten kunnen de handen uit het (lange) haar getrokken worden om vervolgens in te zetten voor een groots applaus.
Alcest bewijst een band in ontwikkeling te zijn en heeft met 'Shelter' een prachtig (pop-)meesterwerk gemaakt!

 

Klik hier voor alles van Alcest