webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Black Keys Turn Blue
  • Black Keys
    Turn Blue

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:08 mei 2014
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

The Black Keys flikken het weer. De eerste keer dat wij Fever hoorden, werden op het verkeerde been gezet door de band. Waar waren de gitaren geleven? Maar elke nieuwe draaibeurt ging Fever meer onder de huid zitten. En dat gaat ook gelden voor de rest van Turn Blue. Een nieuwe meesterzet van inmiddels een van de belangrijkste rockbands ter wereld.

The Black Keys gaan op Turn Blue opnieuw in zee met Danger Mouse. Na soulplaat Brothers uit 2010 en de glamrock van El Camino (eind 2011) gaan The Black Keys dit keer aan de haal met psychedelica en vooral heel veel hitpotentie. Zo poppy en catchy hoorden we Dan Auerbach en Patrick Carney nog niet eerder. Eigenlijk komt alleen It’s Up To You Now in de buurt van hun eerdere werk. In plaats daarvan serveren Dan Auerbach en Patrick Carney behoorlijk wat soul en funk (In Time, Turn Blue), waarbij het soms bijna disco wordt (Year In Review, 10 Lovers).

Producer Danger Mouse staat uiteraard garant voor allerlei klapjes, toetsen en koortjes om al die leuke songs nog leuker te maken. Opener Weight Of Love is het hoogtepunt: het begint psychedelisch (denk aan Pink Floyd, of Tame Impala), mondt uit in een lekkere rocksong en eindigt met een lange fuzzy gitaarsolo. Bullet In The Brain is net zo: eerst psychedelisch, daarna heftig en fuzzy. Waiting On Words is een fijne ballad. En een snoepje op het eind: Gotta Get Away, een beetje melig maar o zo lekker glamrocknummer.
 

Klik hier voor alles van Black Keys