webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Taxidermist Desert Calm
  • Taxidermist
    Desert Calm

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:09 april 2014
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

 
Desert Calm van Taxidermist is een ex-PrachtPlaat 


Desert Calm is het in eigen beheer uitgebrachte album van het uit Nijmegen afkomstige Taxidermist. Het is een album dat niet zonder slag of stoot tot stand gekomen is. Er is maar liefst twee jaar aan gewerkt en de toetsen die ze op twee eerder uitgebrachte EP's nog wel gebruikten, hebben plaats gemaakt voor een extra gitarist. De band heeft zich in die periode min of meer opnieuw uitgevonden.

Naar eigen zeggen was het een heftig proces en dat geloven wij graag. Het is, wat ons betreft, echter wel allemaal de moeite waard geweest, want het resultaat mag er absoluut zijn. Wat een plaat! De songs klinken stuk voor stuk fantastisch, de sfeer is meeslepend en intrigerend en de plaat klinkt als een sterk en mooi afgerond geheel. 

Wat knap is aan Desert Calm is dat, zonder van de hak op de tak te springen, het album, binnen het stevige gitaarplaten-genre, erg divers is. Het ene moment is de sfeer melancholisch, introspectief, en soulvol, maar daarna trappen ze rauw en stevig op het gaspedaal. Mensen die van bands als Queens of the Stone Age, Mogwai en Madrugada hebben er weer een nieuwe band bij om op slag verliefd op te worden. PrachtPlaat!

» Desert Calm is ook verkrijgbaar op LP (+downloadcode). 

Taxidermist - Collision
Taxidermist: Stone Scissors (live)
 

 

Klik hier voor alles van Taxidermist