webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Berlioz, H. / Larsson, Lisa & Gelders Orkest La Captive
  • Berlioz, H. / Larsson, Lisa & Gelders Orkest
    La Captive

  • onze prijs:€ 14.99
  •  
  • formaat:SACD
  • releasedatum:07 mei 2014
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Lisa Larsson brengt op 'La Captive' samen met het Gelders Orkest o.l.v. Antonello Manacorda drie werken van Berlioz: de grote en dramatische werken "La mort de Cléopâtre" en "Herminie" en het poëtische "La Captive". Dit intieme titelstuk staat in sterk contrast met de twee eerstgenoemde grote werken. 

Door het contrast tussen de werken laat dit album een divers geluid van zowel Lisa Larsson als het Gelders Orkest horen. "La Captive" is een intiem stuk waarvan de tekst is geschreven door Victor Hugo. Het kamergevoel van dit werk breekt met de dramatiek van de twee dames in "La mort de Cléopâtre" en "Herminie".

Dit is een veelbetekenend album voor Larsson: "De CD is voor mij een stap in een nieuwe richting. Het is de eerste keer dat ik Frans repetoire uitvoer en dat met twee goede muzikale vrienden: dirigent Antonello Manacorda, met wie ik al vele jaren samenwerk en het Gelders Orkest. Met beide heb ik een sterke klik wat maakt dat ik helemaal mezelf kan zijn op muzikaal vlak en risico's durf te nemen." Dit is goed te horen op de cd, de muziek komt tot leven!

 

Klik hier voor alles van Berlioz, H. / Larsson, Lisa & Gelders Orkest