webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Solstafir Otta
  • Solstafir
    Otta

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:28 augustus 2014
  • levertijd:30 à 50 werkdagen
 
Info

Drie jaar na het ijzersterke 'Svartir Sandar' keren keren de IJslandse folk-metal grootheden van Solstafir terug met hun vijfde album, 'Ótta' genaamd.
Waar deze band ooit stond voor behoorlijk stevige, kwalitatief hoogstaande, blackmetal beïnvloede geluiden is de band de afgelopen jaren in veel rustiger vaarwater beland. 


In de loop der tijd is steeds meer ruimte gemaakt voor postrock-elementen en is het met name een desolate sfeer en diepzinnige bedachtzaamheid die de boventoon voert. Op 'Ótta' wordt deze lijn nog verder doorgetrokken. De blackmetalexplosies zijn verdwenen en van 'schreeuwen' is ook nauwelijks nog sprake. Er is met name aandacht voor IJslandse mystieke, diep gelaagde, sferen (die zelfs aan een Sigur Ros herinneren) die met een immense zeggingskracht worden gebracht. 

Het eindresultaat is niets minder dan fan-tas-tisch! 'Ótta' is misschien geen ware 'metal' plaat geworden (naar de smaak van de oude fans), maar allemachtig wat is ie mooi! Deze band wordt alleen maar beter zo lijkt het en verdient definitief een veel groter publiek dan tot nu toe! 

5.0/5.0 AngryMetalGuy
10/10 Metal.de
9.0/10 Terrorizer
88/100 Metalfan
87/100 Zware Metalen


1.  Magnatti
2.  Otta
3.  Rismal
4.  Dagmal
5.  Middegi
6.  Non
7.  Midaftann
8.  Nattmal
Klik hier voor alles van Solstafir