webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Ford, Frazey Indian Ocean
  • Ford, Frazey
    Indian Ocean

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:11 december 2014
  • levertijd:meer dan 75 werkdagen
 
Info

  LIVE in KROESE Nijmegen  

Voorafgaand aan haar concert in Lux, speelt Frazey Ford vrijdagmiddag 6 maart live in onze winkel in Nijmegen. Aanvang 15.30 uur. 


Frazey Ford, bekend als de leadzangeres van The Be Good Tanyas, brengt met Indian Ocean haar tweede soloalbum uit. De in 2010 uitgebrachte voorganger Obadiah was al een duidelijk signaal dat Frazey Ford erg goed op eigen benen staan kan, maar nu, met Indian Ocean, overtreft zij haar debuut op alle vlakken. Obadiah was erg mooi, maar Indian Ocean is oprecht van een ongekende schoonheid.

Eén van de mooiste aspecten aan Indian Ocean is dat haar begeleidingsband uit leden van de Hi Rhythm Section bestaat. Deze mannen hebben o.a. met Al Green samengespeeld. Op haar debuut speelden zij ook al mee, maar nu zorgt deze samenwerking ervoor dat het album een hogere dosis soul bevat.

Hoewel Indian Ocean wel nog steeds een pop-album blijft, zorgt dit voor een behagelijk warme sound. Qua sfeer ligt Indian Ocean daarmee in het verlengde van het betere werk van Natalie Merchant. Door haar stem doet Frazey Ford ons sterk aan Ane Brun denken. Liefhebbers van deze twee dames éen alles wat en iedereen die daar tussenin en rondom zit, hebben met Indian Ocean aan Frazey Ford een vriendin voor het leven erbij! 

Luister hieronder naar het openingsnummer September Fields:  

Klik hier voor alles van Ford, Frazey