webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Clementine, Benjamin At Least For Now
  • Clementine, Benjamin
    At Least For Now

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:06 februari 2015
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Benjamin Clementine's At Least For Now is een ex-PrachtPlaat! 

 
At Least for Now is een indrukwekkend mooi album van een artiest met een indrukwekkend mooi verhaal. Benjamin Clementine is een momenteel 26-jarige Ghanees die opgroeide in Londen en door tegenslagen als zwerver op straat belandde. Om aan geld en eten te komen speelde hij in bars op de piano. Clementine had echter nooit pianoles gehad, maar leerde het zichzelf aan. 
 
Op een goede dag was het geluk met Benjamin en werd hij tijdens een optreden ontdekt door een vriend van een muziek-agent. Deze agent nam hem daarna onder zijn hoede en inmiddels heeft hij weer een dak boven zijn hoofd en heeft hij in Engeland al bij Jools Holland gespeeld, waar Paul McCartney erg onder de indruk van zijn optreden was. Sindsdien wordt hij gezien als een groot, 'nog niet ontdekt', muzikaal talent. 
 
Het pianospel van Clementine is duidelijk beïnvloed door Erik Satie. Qua stem kan Clementine kort door de bocht omgeschreven worden als een mannelijke Nina Simone. Daarnaast worden de nummers veelal ondersteund door strijkers en wordt  er spaarzaam gebruik gemaakt van drums en een beetje electronica. Zijn muziek bevindt zich daarmee in het midden tussen artiesten als Nina Simone en Antony Hegarty (die van de Johnsons), maar blinkt vooral uit in eigenheid. 
Klik hier voor alles van Clementine, Benjamin