webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Thompson, Richard Still -deluxe 2cd-
  • Thompson, Richard
    Still -deluxe 2cd-

  • onze prijs:€ 18.99
  •  
  • formaat:2CD
  • releasedatum:25 juni 2015
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Richard Thompson is en blijft een grootheid in de popmuziek. De eerlijkheid gebiedt  te zeggen dat zijn albums de laaatste jaren voornamelijk alleen nog worden gekocht door trouwe fans, maar Thompson staat van dienst, zijn songwriters talent en zijn gitaarspel blijven natuurlijk magnifiek. Des te mooier dat hij voor dit album samenwerkt met een andere grootheid, Jeff Tweedy, zanger/gitarist van Wilco.

Richard Thompson bracht zijn eigen drummer Michael Jerome en bassist Taras Prodaniuk mee naar Wilco's The Loft Studio in Chicago, waar het album in negen dagen met Tweedy als producer en muzikant werd opgenomen. Zijn stempel op dit album is subtiel en passend gebleven, met alle ruimte voor het lied en het erg fijne gitaarwerk van Thompson op bijvoorbeeld Patty Don't You Put Me Down en Where's Your Heart.

Als sluitstuk neemt hij zelfs nog even zijn gitaarhelden en diens kenmerkende stijlen met ons door. Middels deze toepasselijk betitelde plaat Still laat hij zien dat hij zichzelf met schijnbaar gemak scherp blijft houden en nog steeds opvallend snedige liedjes weet te voegen aan zijn toch al omvangrijke oeuvre.

Dit is de limited Deluxe versie van Still. Deze bevat een extra cd met daarop de vijf tracks: 

1. Fork in the Road,
2. Wounding myself, 
3. The May Queen, 
4. Don't take it lying down, 
5. Fergus Laing.
 

 

Klik hier voor alles van Thompson, Richard