webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Haynes, Warren Ashes & Dust (+ Bonus Cd)
  • Haynes, Warren
    Ashes & Dust (+ Bonus Cd)

  • onze prijs:€ 10.99
  •  
  • formaat:2cd
  • releasedatum:23 juli 2015
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Dit is de deluxe versie, deze bevat vijf extra tracks.

Warren Haynes is een man wiens naam bij een groot aantal muziekliefhebbers al een fijn belletje doet rinkelen. De meesten kennen hem van zijn werk in The Allman Brothers en Gov’t Mule. Zijn solo-werk is minder bekend. Dit is echt niet zijn eerste solo-album. Echter, wat ons betreft wel zijn beste (tot nu toe).

Op Ashes & Dust, de opvolger van het uit 2011 stammende Man In Motion, horen we een iets ander geluid dan voorheen. Veel meer dan op Man in Motion laat Ashes & Dust een traditioneel geluid horen. We horen veel Americana, gepaard gaand met ruimte voor viool en banjo. De plaat heeft daardoor meer een folky ondergrond dan de klassieke jambandachtige ondertonen van The Allmans of The Mule.

Dertien prachtnummers, aangevuld in deze deluxe editie met nog vijf nummers, die heerlijk wegluisteren. De cover Glory Road werd al eerder in een live-versie ten gehore gebracht op Live At Bonaroo, terwijl ook een fraaie cover van het Fleetwood Mac-nummer Gold Dust Woman, dat hier met Grace Potter gebracht wordt, ook regelmatig live te horen is. Het zijn echter ook de overige eigen nummers die alle aandacht verdienen. Met de begeleiding van Railroad Earth maar ook met medewerking van Shawn Colvin en Allman collega’s Oteil Burbridge en Marc Quinones, zorgt Haynes ervoor dat hij een van de hoogtepunten van het muzikale jaar gemaakt heeft. Hulde voor deze fantastische muzikant!

 

Klik hier voor alles van Haynes, Warren