webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Documentary Cobain: Montage Of Heck
  • Documentary
    Cobain: Montage Of Heck

  • onze prijs:€ 7.99
  •  
  • formaat:dvd
  • releasedatum:03 juni 2015
  • levertijd:7 à 14 werkdagen
 
Info

Hoe breng je een man van mythische proporties terug naar de doodgewone mens die hij was? Het lijkt een onmogelijke taak, maar in het geval van Kurt Cobain slaagt documentairemaker Brett Morgen hier met verve in. Hij had dan ook een schat aan persoonlijk beeldmateriaal tot zijn beschikking, die voor het eerst sinds de dood van het rockicoon in 1994 door zijn familie vrij is gegeven.

Het eerste ijs breekt wanneer je Kurt Cobain als kleuter zijn eigen naam hoort uitspreken en er zo alle ruimte ontstaat voor een soort intimiteit die op geen enkel moment smakeloos of sensationeel wordt, maar tijdens iedere minuut van deze ruim twee uur durende documentaire ingrijpend en breekbaar is. Confronterend en pijnlijk ook, bijvoorbeeld wanneer zijn moeder Nevermind voor het eerst hoort en beseft dat haar zoon verre van klaar is voor het succes dat deze plaat hem gaat brengen. Of wanneer hij als 14-jarige jongen in een zelfmoordpoging net op de verkeerde spoorbaan gaat liggen.

Natuurlijk heeft Morgen van Kurt Cobain geen doodgewoon mens gemaakt in Montage Of Heck, dat was hij simpelweg niet. Maar dichterbij de persoon die hij dan wel was zul je buiten deze prachtige documentaire niet gaan komen.


 

Klik hier voor alles van Documentary