webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Editors In Dream
  • Editors
    In Dream

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:02 oktober 2015
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Afgelopen april dook er vanuit het niets een nieuw nummer van Editors op. Het nummer ‘No Harm’ stond als hidden track op een Play It Again Sam label sampler en werd als eerste ontdekt door een Nederlander. Na ‘No Harm’ kwam Editors met nog een extra voorproefje in de vorm van de zeven minuten durende nummer ‘Marching Orders’.

 

'In Dream' is opgenomen in Crear, in de Schotse Hooglanden, en gemixt in Londen door Alan Moulder. Het is het eerste album waar de ‘nieuwe’ bandleden Justin Lockey en Elliot Williams op meedoen. Na twee jaar intensief touren over de hele wereld, gebruikte het vijftal dit nieuwe album om de Editors sound te verbreden. Langzaamaan lieten ze de rocksound van het album ‘The Weight of Your Love’ los en experimenteerden ze weer meer met de electronische kant zoals ook al op ‘In this Light And On This Evening’ te horen was. De bedoeling van de band was om naar Crear te gaan om zich te terug te trekken, nieuwe nummers te gaan schrijven en wellicht wat demo’s op te nemen. Echter, de sessies verliepen zo goed en de sfeer van de huiskamerachtige studio met uitzicht op de Atlantische Oceaan zorgde ervoor dat de band zo geïnspireerd raakte dat ze het album meteen konden opnemen.

 

'In Dream' is een album waar samenwerking, ook buiten de band, centraal staat. Zo is het het eerste Editors album waar een gastvocalist op meedoet. Slowdive’s Rachel Goswell is namelijk te horen op de nummers ‘Ocean Of Night’, ‘The Law’ en ‘At All Costs’. Hoewel de band zelf het album produceerde, kreeg mixer Alan Moulder de complete creatieve vrijheid om de nummers te mixen zonder bemoeienis van de band. Ook kreeg de in Nederland residerende visueel kunstenaar Rahi Rezvani carte blanche voor de foto’s en video’s van het album.

 

‘In Dream’ wordt uitgebracht als enkele CD, als Deluxe 2CD en op vinyl.

Klik hier voor alles van Editors