webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Gilmour, David Rattle That Lock
  • Gilmour, David
    Rattle That Lock

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:17 september 2015
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

HARD COVER BOUND BOOK PACKAGE

David Gilmour maakte al vrij snel na uitbrengen van het succesvolle The Endless River van Pink Floyd bekend dat er ook nieuw solowerk aan zat te komen. Zijn vierde soloalbum heeft de titel Rattle That Lock meegekregen en is de opvolger van het in 2006 verschenen On An Island.

Gilmour zocht wederom de samenwerking met zijn echtgenote en jarenlange schrijfpartner Polly Samson. Ook horen we het fameuze duo David Crosby en Graham Nash weer in A Boat Lies Waiting fraaie harmonie vocalen verzorgen. Voor de productie van de nieuwe plaat heeft Gilmour ongeveer hetzelfde pad bewandeld als met Endless River. Het merendeel werd eerst in zijn eigen studio Medina in Hove opgenomen, waarna het bewerkt werd in de Astoria studio. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van de legendarische AIR studio voor het orkestrale deel en er is ook nog eens een groot koor opgenomen in een kerk in London.

Gilmour produceerde het album in nauwe samenwerking met Roxy Music's Phil Manzanera - net als On An Island - en samen weten ze een ongelooflelijk mooi geluidpalet neer te zetten. Het titelnummer Rattle The Lock is een van de meest opvallende tracks. Polly Samson liet zich voor de tekst inspireren door themas uit tweede deel van John Milton's Paradise Lost en in dit nummer horen we het Liberty Choir indrukwekkend zingen naast gastrollen van Mica Paris en Louise Marshall. Natuurlijk heeft de plaat weer een fraaie hoes en ook deze keer werd het ontworpen door Aubrey Powell van Hipgnosis die al vele legendarische albumcovers maakte.
 

Ook verkrijgbaar als deluxe cd+dvd   of   deluxe cd + blu ray


Tracklist:
 

 
1. 5 A.M.
2. Rattle That Lock
3. Faces of Stone
4. A Boat Lies Waiting
5. Dancing Right In Front of Me
6. In Any Tongue
7. Beauty
8. The Girl In The Yellow Dress
9. Today
10. And Then...


 

Klik hier voor alles van Gilmour, David