webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Borneman, Robin Folklore 1: The Waving Days (lp+cd)
  • Borneman, Robin
    Folklore 1: The Waving Days (lp+cd)

  • onze prijs:€ 22.99
  •  
  • formaat:3LP + CD
  • releasedatum:24 september 2015
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Dit is het vinyl van Folklore I: The Waving Days. Erg mooi uitgevoerd als dubbellp in een klaphoes en met de cd er gratis bij.  UITGEBRACHT OP ONS EIGEN KROESE RECORDS LABEL.


Robin Borneman is voor ons een verhaal apart. Home, zijn vorige album dat hij in eigen beheer uitbracht, was in het laatste kwartaal van 2012 de op één na best verkochte cd. Alleen de nieuwste cd van Mumford & Sons verkocht toen beter. Grote namen als Ben Howard, Jake Bugg en Muse liet Borneman achter zich. Zoiets was met een eigen beheer album bij ons nog nooit gebeurd!

We zijn er nu dan ook ontzettend trots op dat het nieuwe album van Robin, die in de tussentijd ook zanger geworden is bij het in Armerika zeer bekende Trans Siberian Orchestra, op ons eigen Kroese Records label wordt uitgebracht. Het album heet Folklore I: The Waving Days en, wat we vooral ook erg mooi vinden, het is het eerste deel van een trilogie. Er komt in de toekomst nog meer. 

Robin omschrijft 'Folklore' als “Een reis naar het einde van de wereld. Daar waar geen weg meer is. Een hoofdpersoon zonder naam, op zoek naar zijn identiteit, zijn wedergeboorte. Een spirituele ontwaking.” Een zware omschrijving, maar wel één met een hoopvolle boodschap. Zo ook klinkt de muziek.

Zelf noemt Robin zijn muziek ‘sprookjesfolk’, waarbij hij zich laat inspireren door artiesten als 16 Horsepower, Nick Drake, Jim Morrison, Tom Waits, Johnny Cash en Bob Dylan. “Voor mij zijn zij de schrijvers van de ziel, van de woorden van weleer. Daarin heb ik mij voorheen altijd begraven. En ergens, tussen al die woorden, kan ik nu dan ook eindelijk mijn eigen handschrift lezen.” Robin heeft met Folklore zijn eigen verhaal geschreven en de hele wereld mag het horen.
 

Wat op Folklore meteen opvalt is dat Robin in de afgelopen jaren ontzettend grote stappen op het gebied van liedjes schrijven heeft gemaakt. Folklore laat vaak dezelfde sfeer horen en voelen als op Home, maar de diversiteit van Folklore is veel groter. Verstilde momenten met herfstachtige sferen worden afgewisseld met stevige rock en gaan daarna over in ongekend mooie sounds. Het knappe aan alles op Folkore is daarbij vooral dat Robin erin slaagt om binnen die diversiteit toch een onderliggende, gemeenschappelijke sfeer in de nummers te leggen waardoor Folklore I: The Waving Days aanvoelt als één mooi geheel.  
Luister hieronder naar de nummers Muriel, Talisman en Land of Amok:  

Klik hier voor alles van Borneman, Robin