webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Roeka, Alex Voort!
  • Roeka, Alex
    Voort!

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:16 oktober 2015
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Voort! is het tiende album van de man die wij al vele jaren erg hoog achten. We zijn er eigenlijk nog steeds een beetje trots op dat zijn eerste instore-optreden ooit bij ons in de winkel in Arnhem was en sindsdien achten we hem alleen nog maar hoger. Na zijn vorige album, Gegroefd, nam Alex Roeka een sabbatical om eens een jaartje andere dingen te gaan doen. Het is maar de vraag of dat wel een goed plan was, want door al die rust begon er iets bij hem te knagen. Roeka bezocht daarom een psychiater en het medicijn werd al snel gevonden: Snel weer liedjes gaan schrijven!, luidde het advies.

Zo ontstond Voort!, het wonderschone tiende album van de Noord-Brabantse notariszoon, die op zijn eenenveertigste debuteerde met Zee Van Onrust en zich ontpopte tot één van Neerlands beste tekstschrijvers. In het openingsnummer Ik Wil Leven blaakt Roeka nog van zelfvertrouwen, in Mooie Meid klinkt hij al kwetsbaarder en vanaf Samen Alleen (met de prachtige openingszin Onze liefde is vreugde en ramp / Een noodsprong, een redding, een kramp) is de spagaat des levens volop aanwezig.

Voort! is veertien nummers lang kippenvel en tranen maar ook vreugde (Als Een Rollende Steen), mede dankzij schitterende arrangementen van Reyer Zwart. Een instant klassieker. Waar blijft toch dat standbeeld of die oeuvre-prijs? Of beide?

Klik hier voor alles van Roeka, Alex