webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Dylan, Bob Fallen Angels
  • Dylan, Bob
    Fallen Angels

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:19 mei 2016
  • levertijd:3 5 werkdagen
 
Info

Fallen Angels is het 37ste studioalbum van Bob Dylan en de opvolger van het vorig jaar verschenen Shadows In The Night en bevat covers van nummers van andere invloedrijke songwriters, onder wie Johnny Mercer, Harold Arlen en Sammy Cahn. 

‘Fairytales can come true, it can happen to you, if you’re young at heart.’ Het zijn de eerste woorden die we horen op het nieuwe album van Bob Dylan (75) die zelf niet echt bepaald meer de jongste is. Opnieuw covert Dylan nummers die vooral bekend werden door vertolkingen van Frank Sinatra. Uitgeblust? Het is met dit soort albums gemakkelijk Dylan weg te zetten als de zoveelste zanger die bij gebrek aan nieuw eigen repertoire zijn of haar heil zoek in the great American songbook, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Rod Stewart covert Dylan de klassiekers niet, covert zelfs niet Frank Sinatra, maar creëert met zijn vaste begeleidingsband een geluid dat vooral doet denken aan de inspiratiebronnen van Frank Sinatra.

Nog meer dan op Shadows In The Night blijkt Dylan hier de crooner die hij al in 1970 op Self Portrait voor het eerst etaleerde, maar ook in bijvoorbeeld To Make You Feel My Love van het ijzersterke Time Out Of Mind – niet voor niets gecovered door o.a. Adele en Billy Joel.

Opmerkelijk genoeg is Fallen Angels een stuk optimistischer dan Shadows In The Night en klinkt zijn band nog authentieker. Maar net als na zijn succesvolle akoestische tweeluik Good As I Have Been To You en World Gone Wrong doet Fallen Angels vooral reikhalzend uitkijken naar echt nieuw werk van de meester zelf.
Ook nog te bestellen is Record Store Day 2016 7" single van Melancholy Mood met daarop 4 nummers van het nieuwe album

Klik hier voor alles van Dylan, Bob