webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Beving, Joep Prehension
  • Beving, Joep
    Prehension

  • onze prijs:€ 22.99
  •  
  • formaat:2LP
  • releasedatum:20 oktober 2023
  • levertijd:3 5 werkdagen
 
Info

De Nederlandse Joep Beving is een letterlijk en figuurlijke grootheid in de wereld van muziekstreaming. De ruim twee meter lange pianist, met zijn wilde haardos en woeste baard is de belichaming van een online succesverhaal. Sinds zijn debuut ‘Solipsism’ (2015) verscheen, is het album meer dan tachtig miljoen keer gestreamd via de online platforms. De muziek van Beving werd online opgepikt en kwam terecht in tal van playlists met die van vooraanstaande neo-klassieke componisten als Max Richter, Olafur Arnalds en Nils Frahm.

“Het is simpele muziek voor complexe emoties", vertelt Joep over het succes van zijn composities. “We leven in een hectische wereld en het lijkt wel of we steeds meer van elkaar vervreemden. De menselijke maat lijkt zoek. Ik voelde al lang de behoefte om de basale verbintenis met mensen in het algemeen opnieuw aan te gaan. Muziek is de universele taal die dat kan doen. Ongeacht onze culturele verschillen heb ik een hoopvol geloof dat we een aangeboren begrip hebben ten aanzien van wat het betekent om mens te zijn. Iets als kippenvel is hiervan het bewijs.”

Zijn muziek werd opgepikt door een manager van Deutsche Grammophon die het album van Joep hoorde in een kroeg in Berlijn. Het duurde niet lang voordat Joep zijn handtekening zette onder een contract bij het vooraanstaande klassieke label. Deze handtekening leidde tot het nieuwe album ‘Prehension’ dat voortborduurt op de muziek, de filosofie en het succes van ‘Solopsism’. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel.

1.  Ab Ovo
2.  Kawakaari
3.  The Gift
4.  Impermanence
5.  A Heartfelt Silence
6.  Sonderling
7.  Le Souvenir Des Temps Gracieux
Klik hier voor alles van Beving, Joep