webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Lamar, Kendrick Damn.
  • Lamar, Kendrick
    Damn.

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:21 april 2017
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

DAMN. is de opvolger van Lamar's meesterwerk 'To Pimp A Butterfly'. Dat album was een muzikaal verbluffende plaat waarop de uit Los Angeles afkomstige rapper muzikaal aansluiting zocht en vond bij de hedendaagse jazz. Die weg heeft hij op DAMN. verlaten, zo blijkt bij een eerste kennismaking met de plaat.

DAMN. doet regelmatig denken aan Prince die een jaar geleden overleed. Net als Prince, die in zijn hoogtijdagen ieder album een andere sfeer gaf, breekt Lamar op zijn nieuwe plaat volledig met de complexe jazz-constructies van To Pimp A Butterfly. Meteen al in het openingsnummer BLOOD. zet hij de luisteraar op het verkeerde been. Een easty listening-strijkje en Lamar die vertelt over de hulp die hij een blinde vrouw op straat wilde bieden.

Bam, dat loopt slecht af, alsof Lamar ons alvast wil waarschuwen dat niets is wat het lijkt, de komende vijftig minuten. En dat hij niet gaat voldoen aan wat er van hem verwacht wordt. Natuurlijk, Lamar maakt zich zoals zovelen grote zorgen over de toekomst: 'We all woke up, tune to the daily news/lookin' for confirmation, hopin the election wasn't true.' Maar DAMN. is veel minder een sociaal/politiek statement dan To Pimp A Butterfly. De muziek is op het eerste gehoor transparanter. Zo'n heel eenvoudig maar wonderschoon gitaarmotiefje als dat van Steve Lacy in PRIDE. is mooi gevonden. Sterk klinken ook de eenduidige, maar dansbare nummers als DNA. en HUMBLE.

Of DAMN. net als To Pimp A Butterfly zich bij iedere beluistering meer als een meesterwerk openbaart, valt nog niet vast te stellen. Maar een geweldige plaat is het op z'n minst. Met gastbijdragen van o.a. Rihanna en U2. 

(Tekst: Gijsbert Kamer) 

1.  Blood.
2.  Dna.
3.  Yah.
4.  Element.
5.  Feel.
6.  Loyalty.
7.  Pride.
8.  Humble.
9.  Lust.
10.  Love.
11.  Xxx.
12.  Fear.
13.  God.
14.  Duckworth.
Klik hier voor alles van Lamar, Kendrick