webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Foo Fighters Concrete & Gold
  • Foo Fighters
    Concrete & Gold

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:14 september 2017
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Het negende album van Foo Fighters Concrete And Gold heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Na Sonic Highways leek het doek te vallen voor de band van Dave Grohl. Toch werd getoerd en dankzij (!) een beenbreuk bij de frontman liep alles anders. Hij moest rust pakken en door het gedwongen thuiszitten kwamen er meer en meer goede ideeën voor vervolgstappen voor Foo Fighters, inmiddels toch een van de weinige stadionrockbands ter wereld.

Het devies voor Concrete And Gold: keiharde rock versmelten met popgevoel. Dave Grohl vroeg Greg Kurstin om de nieuwe plaat te produceren en Darrel Thorp (Beck, Radiohead) werd ingelijfd als engineer en als mixer. Dit gezelschap maakte een blauwdruk van het nieuwe album. Het moest de grootst klinkende Foo Fighters plaat ooit worden. En het is de ultieme Foo Fighters plaat geworden. Uit duizenden herkenbaar en toch weer een beetje anders dan anders, bedachtzamer vooral, waardoor lol en diepgang als vanzelfsprekend hand in hand gaan. Elf nummers die rocken als een beest, die meeslepend, meezingbaar, extreem energiek, luidruchtig en onbeschaamd opportunistisch zijn, die stijf staan van de levenslust en van effectbejag en die recht op hun doel afgaan: jouw oren, onderbuik, hart en ziel.

Vooral de anti-Trumpsong Run, The Sky Is A Neighborhood, de titelsong en Arrows zijn voltreffers. Niet dankzij de drummende Beatle Sir Paul McCartney, niet dankzij Shawn Stockman en ook niet dankzij die mysterieuze grootheid van wie we de identiteit niet mochten weten. Wel een klein beetje dankzij de producer, al wat meer dankzij de dokter met zijn goede advies maar natuurlijk bovenal dankzij Dave Grohl die erin is geslaagd om rockend te revalideren en in zijn herstelperiode de beste songs van zijn leven heeft geschreven.


 

Klik hier voor alles van Foo Fighters