webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Deicide Overtures Of Blasphemy
  • Deicide
    Overtures Of Blasphemy

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:13 september 2018
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Na een loopbaan van dik 30 jaar zou je misschien gaan denken dat DEICIDE het langzaam maar zeker wat rustiger aan gaat doen. Het tegendeel is echter het geval! Op Overtures of Blasphemy laat de band duidelijk horen dat ze juist donkerder, zwaarder en extremer worden. 

Het verschil tussen Overtures of Blasphemy en haar voorgangers - helemaal terug naar Legion - is dat Glen Benton terugkeert naar de songwriting-troon. De laatste keer dat hij een lied schreef - 'Trifixion' - zag de wereld er heel anders uit.  Voor het twaalfde album van Deicide schreef Benton openingsnummer 'One with Satan', 'Compliments of Christ' en 'Consinated by Hatred', terwijl Asheim en gitaristen Kevin Quirion en nieuwkomer Mark English de resterende negen nummers invullen.

Tekstueel gaat Overtures of Blasphemy verder met Deicide's kruistocht tegen niet alleen het christendom, maar tegen alle religies. Benton zegt dat hij voor de teksten ook diep in mijn eigen persoonlijke duisternis gegraven heeft. Het is allemaal klassiek Deicide. "Er zal altijd wel iets te zeggen zijn", zegt Benton. "Religie gaat niet weg. Het album gaat over de wereld waarin ik me bevind en de wereld om me heen". 

Klik hier voor alles van Deicide