webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Tv Series Tokidoki -digi-
  • Tv Series
    Tokidoki -digi-

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:DVD
  • releasedatum:07 november 2018
  • levertijd:meer dan 75 werkdagen
 
Info

MET PAULIEN CORNELISSE

Tokidoki bestaat uit vier afleveringen waarin één uniek Japans woord centraal staat. Neem Kawai, wat schattig betekent en een essentiële rol speelt in de Japanse samenleving (hierover later meer). Dat staat in contrast met de onschattige aspecten van de Japanse samenleving: het feit dat Koreanen als minderwaardig worden gezien, dan werknemers zich regelmatig doodwerken, en dat buitenechtelijke kinderen totaal niet geaccepteerd worden. Sociale zekerheid is er bijna niet, maar bij de kernramp in Fukushima werden er dagelijks busladingen vrijwilligers vanuit Tokio naar het rampgebied versleept.


Wat een raar land, dat Japan. Ongezellige activiteiten als Harakiri en Kamikaze komen ervandaan. De mensen eten er levende vissen en ze grossieren in sadistische amusements-tv. Maar wat weten wij nou echt van Japan? Van dit land dat zich tweehonderd jaar van de wereld afkeerde, uitgroeide tot een wereldrijk, de Tweede Wereldoorlog verloor en daarna weer overeind krabbelde?

 

Het wordt tijd dat wij naar het Oosten kijken. Want op vrijwel alle gebieden loopt Japan voorop. Technologisch uiteraard: het was het eerste land met het mobiel internet, de eerste zorgrobot, en ooit de eerste contactlens. Technologie is geen randverschijnsel, maar zit vervlochten in de manier van leven. Maar ook in de donkere kant van technologie is Japan een voorloper: jongeren die hun huis maanden, of soms jaren niet uitkomen, hun computer is genoeg. Is dit het voorland van onze generatie jongeren?

 

Het is geen toeval dat in deze serie taal een belangrijke rol speelt. Paulien Cornelisse, de presentator, brak door met de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding. Ook staat zij in de theaters met cabaretvoorstellingen, meest recent met de voorstelling Maar Ondertussen. In april 2016 verscheen haar fictiedebuut, De verwarde cavia.

Klik hier voor alles van Tv Series