webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Fischer-z Swimming In Thunderstorms
  • Fischer-z
    Swimming In Thunderstorms

  • onze prijs:€ 19.99
  •  
  • formaat:lp
  • releasedatum:18 oktober 2019
  • levertijd:3 8 werkdagen
 
Info

Fischer-Z is een Engelse band die al werd opgericht in 1977. Als ‘brainy, quirky, energetic and hook-laden art punks’ pasten ze goed tussen generatie/genre-genoten als XTC, Talking Heads, Wire and Mission Of Burma. Spil van de band was en is nog altijd de componist/zanger John Watts. Ten tijde van de opkomst van new wave- en post-punk-groepen verschijnt in 1979 het debuut-album “Word Salad” met o.a. de hit-single “The Worker”. Een jaar later verschijnt “Going Deaf For A Living” met o.a. de live-klassiekers “Limbo” en “So Long” en in 1981 is er de release van hun bekendste album “Red Skies Over Paradise” met songs als “In England”, “Berlin” en “Marliese”. Dat jaar staan ze ook op het Pinkpop-podium. Een jaar eerder zijn ze al present op Torhout/Werchter.

Fischer-Z heeft in z’n 42-jarig bestaan veel commericeel succes gekend (met het uitbrengen van 20 albums, meer dan 2 miljoen album verkopen en 3.000 concerten over de hele wereld), maar werd de band toch ook vooral geroemd om z’n ‘sharp tuneful songcraft, poetic lyrics, astute social and political commentary, on-point musicianship and experimental textures’. Nog steeds zit frontman John Watts, ‘the heart and soul of the ever-evolving Fischer-Z’, vol passie en dadingsdrang, en blijft Watts ‘as pointedly literate, prolific, political and defiant as ever’.

Het op 13 september te verschijnen album “Swimming In Thunderstorms” bevat enkel nieuwe songs; ‘it’s an album of now in song and spirit, with beefy, dreamy and poppy rock guitars, celestial atmospherics and arty and imaginative touches’. Fischer-Z leeft als nooit tevoren!

Tracklisting:

1 Big Wide World
2 Stamp It Out
3 The Islamic American
4 Love Train Drama
5 The Heaven Injection
6 Half Naked Girl In The Windowsill
7 No Bohemia
8 Films With Happy Endings
9 Wary
10 Stolen
11 Prime
12 Right Now
13 Swimming In Thunderstorms
14 Cardboard Street

1.  Big Wide World
2.  Stamp It Out
3.  The Islamic American
4.  Love Train Drama
5.  The Heaven Injection
6.  Half Naked Girl In The Windowsill
1.  Big Wide World
2.  Stamp It Out
3.  The Islamic American
4.  Love Train Drama
5.  The Heaven Injection
6.  Half Naked Girl In The Windowsill
Klik hier voor alles van Fischer-z