webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Kensington Time
  • Kensington
    Time

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:15 november 2019
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 dag
 
Info

Voor het maken van 'Time' trok Kensington zich terug in de rust van de natuur van Canada. Daar konden ze als band focussen op waar het voor hen om draait: de muziek. Ze schreven en werkten in Vancouver aan het materiaal en stonden samen stil bij de succesvolle rollercoaster waar ze de afgelopen jaren in hebben gezeten. Uit die periode van terugblikken op wat er tot nu toe gebeurd is in hun stormachtige carrière, kwam in de bossen van Canada ‘Time’ naar boven.

Voor het mixen en produceren van 'Time' werkte Kensington samen met  een aantal grote meneren. Als producer kozen ze voor Garth “GGGarth” Richardson (Rage Against The Machine, Biffy Clyro), het mixen is gedaan door Andy Wallace (Nirvana, Foo Fighters) en de mastering is gedaan door Bob Ludwig (Queen, Radiohead, Daft Punk). 
 "Na een periode van talloze mijlpalen vonden we het tijd om terug te keren naar de basis: muziek maken. Samen, in een blokhut diep in het bos in Canada” aldus Casper Sterreveld, “Totale afzondering, een andere tijdzone en de focus pakken die nodig was. Time is een plaat geworden waar we heel trots op zijn, we hebben voor ons gevoel weer een grote stap gemaakt in songwriting en sound. De locatie heeft zeker invloed gehad op de muziek: opnemen terwijl de beren uit hun winterslaap ontwaakten, lange hikes maken langs de Sunshine Coast voor wat extra inspiratie, of de zon zien ondergaan achter Vancouver Island. Waar we eerder de hectiek van de stad (Rome, Berlijn) nodig hadden, zijn we nu bewust de natuur in gegaan, zodat we ons meer dan ooit op onze muziek konden concentreren”. Zanger Eloi vult aan: “Het is een album van bezinning, even stil staan en observeren waar we zijn en waar we vandaan komen. Dit proces van bewustwording is een vaak terugkomend thema in de teksten” 

Tracklisting Time:
1. Bats
2. What Lies Ahead
3. Insane
4. Uncharted
5. Part Of Me
6. Chronos Pt. 1
7. Chronos Pt. 2
8. Island
9. Ten Times The Weight
10. Perfect Family Day
11. No Me
 

Klik hier voor alles van Kensington