webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Cohen, Leonard Thanks For The Dance
  • Cohen, Leonard
    Thanks For The Dance

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:22 november 2019
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 dag
 
Info

‘Thanks for the Dance’ is een onverwacht nieuwe Cohen met alleen maar nieuwe liedjes. De nummers zijn gebasseerd op de sketches die Cohen achtergelaten heeft. Voor zijn dood heeft hij zijn zoon Adam gevraagd de songs af te maken. Deze sketches zijn overblijfselen van de voorbereidingen van het ‘You Want It Darker’ album. Daarop werkte vader en zoon ook al samen. Daarvoor trok Adam Cohen zich zeven maanden na het overlijden van zijn vader terug in een verbouwde garage in zijn achtertuin in de straat van het huis van Leonard, om zijn vader’s laatste wens te vervullen.

Thanks for the Dance is na de  voorbereidingen van Adam op veel plaatsen in de wereld en met medewerking van veel verschillende artiesten afgemaakt. Javier Mas, de grote Spaanse luit speler die de laatste acht jaar Leonard op het podium vergezelde, vloog van Barcelona naar Los Angeles om de geest van de kunstenaar op Leonard’s eigen gitaar te vangen.

In Berlijn, op het People Festival, nodigde Adam vrienden uit om hun oren en talenten te lenen. Damien Rice en Leslie Feist zongen, Richard Reed Parry van Arcade Fire speelde op basgitaar, Bryce Dessner van The National speelde gitaar, componist Dustin O’Halloran speelde op piano, het in Berlijn gevestigde koor Cantus Domus zong en het Stargaze orkest begeleidde.

In Montreal stapte Daniel Lanois de studio in om de schaarse arrangementen te verrijken. Het Shaar Hashomayim koor, die zo’n belangrijke rol vervulde op het laatste Cohen album, deed mee op een nummer, en Patrick Watson bracht zijn talent in als co-producer.

Terug in Los Angeles zong Jennifer Warnes, een van de bewaarders van Leonard’s vlam, achtergrond vocalen en Beck droeg bij op gitaar en de Joodse harp. Michael Chaves die ‘You Want It Darker’ opnam en mixte, deed opnieuw de engineering en de mixes. En zo kwam ‘Thanks For The Dance’ tot stand, een geheel nieuw Leonard Cohen album dat griezelig goed herinnert aan het geluid van Cohen.

‘Thanks for the Dance’ is een onverwachte zegen, een geschenk van schoonheid en kracht. De stem van Leonard Cohen is niet verstild. De dans gaat door. 


 

Klik hier voor alles van Cohen, Leonard