webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Delange, Ilse Gravel & Dust
  • Delange, Ilse
    Gravel & Dust

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:15 november 2019
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Hoe mooi en hoe bijzonder is dit? Voor 'Gravel & Dust', haar nieuwe album, werkt Ilse DeLange samen met de door ons erg hoog geachte producer T Bone Burnett. Burnett maakt onder zijn eigen naam muziek, maar is vooral erg bekend door zijn werk als producer. Hij werkte samen met Elvis Costello, Ethon John & Leon Russell, Counting Crows, Gillian Welch en nog heel veel anderen. Voor zijn werk met Robert Plant & Alison Krauss (het album Rasing Sand) en de soundtrack van O Brother where art Thou won hij zelfs Grammys. Kenmerkend aan Burnett is zijn warme en eerlijke sound.  

Dit 'Gravel & Dust" bestaat uit oude nummers van Ilse Delange, maar dit is meer dan een verzameling van tien liedjes, het is echt een álbum. Een eenheid van sfeer, een introverte, warme liefdesverklaring aan een weldadige bron van muziekliefde. Het is alsof T-Bone Burnett Ilse DeLange in een kamer heeft gezet, op een kruk met een gitaar, en één spotje op haar heeft gericht, met in de schemer om haar heen muzikanten die zó goed zijn dat ze geen behoefte hebben om dat steeds te bewijzen. Geen woord te veel, geen noot om de noot, nergens virtuositeit om de bravoure: op ‘Gravel & Dust’ is elk akkoord en iedere zin dienstbaar aan de sfeer.
 
‘Gravel & Dust’ is een stap vooruit, een aanwakkering van een oud vuur, en tegelijk een terugkeer naar haar bron. De cirkel van ‘World Of Hurt’ rondgemaakt door samen te werken met de man die een hoofdrol speelt in de muziek die dat klassieke debuut 21 jaar geleden inspireerde.


Tracklist 'Gravel & Dust': 
1. New Amsterdam
2. Gravel & Dust
3. Where Dreams Go To Die
4. Went For A While
5. Always Been
6. No End In Sight
7. Some Things You Don’t Forget
8. No Man’s Land Man
9. Mirror Of The Broken Past
10. The Only Thing I Ever Got Right
 

Klik hier voor alles van Delange, Ilse