webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Nels Cline Singers, The Share The Wealth
  • Nels Cline Singers, The
    Share The Wealth

  • onze prijs:€ 18.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:13 november 2020
  • levertijd:3 à 5 werkdagen
 
Info

Gitarist Nels Cline mag zijn band voor deze gelegenheid The Nels Cline Singers hebben gedoopt, maar gezongen wordt er niet op dit derde album dat de gitarist voor Blue Note maakte. Cline, in het dagelijks leven gitarist in rockband Wilco, maakt eens in de paar jaar een jazzalbum, en het sextet waarmee hij Share the Wealth opnam gaf hij deze verwarrende naam.

Verwarring is er ook waar het de muziek betreft. Want die schiet hier werkelijk alle kanten op. Cline begint melodieus solerend in Segunda, maar wanneer saxofonist Skerik zich meldt, schuift de focus steeds meer richting freejazz, terwijl toetsenist Brian Marsella de luisteraar even terugbrengt naar de jazzrock uit de vroege jaren zeventig. Om daar in twee lange stukken van meer dan een kwartier toch weer afstand van te nemen. Genres worden losgelaten, afspraken even vergeten. Cline laat zijn band er lekker op los improviseren en treitert ze met speldenprikjes heavy metal.

Die speelsheid betaalt zich terug in heerlijk avontuurlijke muziek met een totaal andere sfeer dan op Clines eerdere, conceptueel hechtere Blue Note-platen.

★★★★☆ in De Volkskrant (19 november 2020)

Klik hier voor alles van Nels Cline Singers, The