webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Rollins, Sonny Rollins In Holland The 1967 Studio
  • Rollins, Sonny
    Rollins In Holland The 1967 Studio

  • onze prijs:€ 64.99
  •  
  • formaat:3lp
  • releasedatum:27 november 2020
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 dag
 
Info

Rollins was in meid 1967 in Nederland voor een korte tour en koos ervoor om met twee jonge Nederlandse jazzmuzikanten te spelen: bassist Ruud Jacobs en drummer Han Bennink. Zonder vooraf geoefend te hebben, speelden ze voor het eerst samen. 

Dit album bevat materiaal van drie verschillende optredens door dit unieke trio:
– de studiosessie die op de ochtend van 5 mei 1967 in glanzende stereo werd opgenomen in de VARA Studio te Hilversum, waar Albert Ayler en Eric Dolphy tevens onvergetelijke opnamen gemaakt hebben. Deze vier stukken zijn nooit eerder openbaar gemaakt en de opnamen werden pas onlangs gevonden in het Nederlands Jazz Archief.
– een al even unieke vondst uit het Nederlands Jazz Archief: het geluid van het televisieprogramma Jazz met Jacobs waarin Rollins, Jacobs en Bennink op 5 mei 1967 ’s avonds optraden en dat werd opgenomen in de GoGo Club te Oud-Loosdrecht die destijds eigendom was van zangeres Rita Reys en haar echtgenoot Pim Jacobs.
– en een sprankelende concertopname van 3 mei 1967, gemaakt in de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem, waarin Rollins uitblinkt in uitvoeringen van soms meer dan 20 minuten.
 

Klik hier voor alles van Rollins, Sonny