webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Balthazar Sand
  • Balthazar
    Sand

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:26 februari 2021
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Balthazar komt met de opvolger van Fever: Sand. Slinky. Stijlvol. Sexy. De pas ontdekte loomheid van Balthazar past goed bij hen. Heet op de hielen van Fever van vorig jaar - een warme, kronkelige verzameling nummers die doorschoten zijn met zuidelijke grooviness - is er nu Sand, een plaat die gewaagde, opwindende nieuwe richtingen inslaat en de status van de Belgische band als koningen van soulvolle alt-pop bevestigt. "We voelden dat we het met Fever niet ver genoeg hadden geduwd", zegt co-frontman Maarten Devoldere. "Dus dat was het uitgangspunt - ga verder."

Eerste single ‘Losers’ is een relaxte disco-juweeltje, allemaal zachte, warme synths en falsettozang. Zowel ‘On A Roll’ als ‘Leaving Antwerp’ ontvouwen zich in een even traag tempo; de glitchy ondertoon van de eerste en de nette, geplukte gitaar voegen een vleugje spanning toe, terwijl de laatste chill-out pop op zijn best is, gedempte zang en een zachte funk-baslijn die door je oren zweeft als een warme bries. Er is zelfs een treurige sax-solo.

"Wachten, rusteloosheid, niet in het moment kunnen leven of je vertrouwen in de toekomst stellen", zegt de band. "We bevinden ons op een punt in ons leven dat we rekening moeten houden met deze aspecten van het leven, en daarom heet het album Sand - naar het zand in een zandloper." 
 

Eerste single is 'Losers':
 

Klik hier voor alles van Balthazar