webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Albarn, Damon The Nearer The Fountain More Pure T
  • Albarn, Damon
    The Nearer The Fountain More Pure T

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:12 november 2021
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

OP DE EERSTE PERSING VAN DE CD STAAT EEN MAAR LIEFST 20 MINUTEN DURENDE HIDDEN TRACK. 


The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows was oorspronkelijk bedoeld als een orkestwerk geïnspireerd door de landschappen van IJsland. Afgelopen jaar is Albarn teruggekeerd naar de muziek in lockdown en heeft hij het werk omgevormd tot 11 tracks die thema's als fragiliteit, verlies, opkomst en wedergeboorte verder verkennen. Het resultaat is een panoramische verzameling liedjes met Albarn als verteller. De albumtitel is ontleend aan een John Clare-gedicht Love And Memory.

Albarn zegt: "Ik ben op mijn eigen donkere reis geweest tijdens het maken van deze plaat en het deed me geloven dat een pure bron misschien nog steeds bestaat."

In een carrière van voortdurende muzikale verschuivingen en verkenningen, bewandelt Albarn op dit album weer nieuwe paden. Uitgestrekte orkestraal arrangementen gecombineerd met intieme melodieën en een paar van Albarn's meest pakkende vocale uitvoeringen tot nu toe. Net als de schoonheid en chaos van de natuurlijke wereld die het weerspiegeld, documenteert The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows evendig de emotionele eb en vloed van de menselijke conditie, in al zijn uitersten, dienend als een zielverrijkend document voor onze tijd.  

 


 

Klik hier voor alles van Albarn, Damon