webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Arcade Fire We
  • Arcade Fire
    We

  • onze prijs:€ 18.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:06 mei 2022
  • levertijd:5 10 werkdagen
 
Info

Vijf jaar naar Everything Now (2017) is er dan eindelijk een nieuw album van Arcade Fire. Het album heet WE en is het zesde studioalbum van de Canadezen. Arcade Fire-echtpaar Win Butler en Régine Chassagne produceerde het album samen met producer Nigel Godrich. Het veertig minuten durende WE is volgens Win het compacte resultaat van hun langste ononderbroken schrijfperiode ooit. De zeven songs op WE zijn opgesplitst in twee kanten: het donkere I en het verlichte WE. 

In zeven liedjes maakt Arcade Fire op WE “een louterende reis van het donker naar het licht.” Het album bestaat daarom uit twee kanten, I en WE. Waar in de tracks op I de angst en eenzaamheid van isolatie centraal staan, gaan de liedjes op WE over de vreugde en kracht van opnieuw verbinden. In een persoonlijke brief van Win vertelt hij dat als kind al gefascineerd was door de ambiguïteit van het woord ‘we’. 

Het artwork van WE is een foto van de Franse fotograaf JR. Het close-up-beeld van een oog, waarvan de pupil doet denken aan het zwarte gat in de ruimte, is volgens Arcade Fire de visuele weergave van WE. Het beeld werd ingekleurd door Terry Pastor, die daarbij dezelfde techniek gebruikte als hij deed bij het iconische artwork van David Bowie’s Hunky Dory en Ziggy Stardust.

Tracklisting Arcade Fire - We:
1. Age of Anxiety I
2. Age of Anxiety II (Rabbit Hole)
3. End of the Empire I-IV
4. The Lightning I, II
5. Unconditional I (Lookout Kid)
6. Unconditional II (Race and Religion)
7. WE

Klik hier voor alles van Arcade Fire