webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Gripka, Israel Nash Rain Plans
  • Gripka, Israel Nash
    Rain Plans

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:07 september 2018
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Rain Plans, de derde plaat van singer-songwriter Israel Nash Gripka, is een plaat waar wij al maanden reikhalzend naar uitkijken. Met zijn eerste twee studioalbums (New York Town en PrachtPlaat Barn Doors and Concrete Floors) en de live-registratie Live in Holland heeft Gripka voor de nodige records gezorgd in onze winkel. Door de schoonheid van zijn eerdere werk heeft hij een ongenaakbare reputatie opgebouwd en dus zijn onze verwachtingen voor de nieuwe plaat erg hoog.

Om maar met de deur in huis te vallen: het is Gripka wéér gelukt om een prachtig album te maken. Wat meteen opvalt, de sound is beslist anders dan voorheen, veel meer sixties en zo nu en dan zelfs licht psychedelisch. Wat gebleven is, zijn de mondharmonica, de sterke songs en natuurlijk de imposante stem van Gripka.  

De sound op Rain Plans is ook voller geworden. Daardoor is er, meer dan op de vorige platen, nu ook ruimte voor mooi uitgewerkte gitaarlijnen, sublieme koortjes en samenzang. Over het algemeen hangt er een dikke sixties-laag over Rain Plans heen. Mensen die van Neil Young solo, en van Crosby, Stills, Nash en Young houden, zullen dit een prachtplaat vinden. Gripka laat met Rain Plans zien en horen dat hij als singer-songwriter zelfs nog meer in zijn mars heeft dan alleen de ultieme Americana songs te schrijven. Erg knap werk! 

Klik hier voor alles van Gripka, Israel Nash