webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Personal Trainer Big Love Blanket
  • Personal Trainer
    Big Love Blanket

  • onze prijs:€ 27.99
  •  
  • formaat:LP
  • releasedatum:04 november 2022
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

De tien nummers op "Big Love Blanket" vertonen een speelse diversiteit aan geluiden en invloeden, de voorproefjes zorgden er al voor dat de band op geheel eigen kracht werd uitgeroepen tot Ones To Watch door Record Of The Day, die Personal Trainer als "meeslepend leuk" bestempeld. BBC's Steve Lamacq noemde ze "nieuwsgierig en vertederend", CLASH liet het woord "remarkable" vallen en ze werden door Marc Riley met LCD Soundsystem vergeleken. Het eerste nummer van het album dat gelost werd, "Key Of Ego", was een van NME's New Bangers, en terecht. Personal Trainer deelt vandaag opnieuw een live-favoriet, "The Lazer", een nummer dat gedurende de levensduur van de band verschillende heruitvindingen heeft ondergaan en vandaag in zijn laatste, feestelijke staat belandt.
Willem Smit zegt over de lead-single: "The Lazer" was een van de eerste nummers die we ooit samen met een band hebben geschreven. Voor mij voelde "The Lazer" altijd als mijn grote Personal Trainer-hymne. Vroeger hadden we een wisselende line-upsituatie waarin ik niet veel wilde repeteren, dus ik wilde nummers maken die heel gemakkelijk te spelen waren. “Kun je een A-akkoord en een D-akkoord spelen? Wil je in mijn band zitten?” was de sfeer. En dat is "The Lazer".
Het is gemakkelijk het oudste nummer op de plaat, de meeste trainers haten het - dat komt waarschijnlijk omdat we het bijna elke show spelen, en we speelden het vorig jaar een uur lang tijdens onze 24-uurs show - maar het is me altijd bijgebleven. Het voelt als een logische beslissing om het op onze eerste lange plaat te zetten."

Personal Trainer is het geesteskind van Willem Smit, de frontman van de band en een multi-instrumentalist wiens vroege talenten hoorbaar waren bij zijn laatste band, Canshaker Pi, die we met Stephen Malkmus zagen opnemen toen hij nog tiener was. Personal Trainer begon als een poging om de vurige energie van de Amsterdamse indiescene te bottelen en om iets volkomen onvoorspelbaars op het podium en in de studio mogelijk te maken - een steeds wisselende line-up van vrienden en leeftijdsgenoten die samen spelen met slechts één regel: er zijn geen regels.
De band, die al bekend staat om hun gedenkwaardige liveshows, zoals de 24-uur durende show die live vanuit Paradiso gestreamd werd, komt vandaag naast de albumaankondiging met een reeks UK en EU-data waar de release van het debuut gevierd zal worden. De eerste drie data op de poster is Personal Trainer headliner, de vervolg data zijn als support voor De Staat.

Klik hier voor alles van Personal Trainer