webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Springsteen, Bruce Een Ode Aan Springsteen
  • Springsteen, Bruce
    Een Ode Aan Springsteen

  • onze prijs:€ 19.99
  •  
  • formaat:Boek
  • releasedatum:30 november 2022
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Ode aan Springsteen is een luxueus uitgevoerd, maar liefst 132 pagina's tellend luxueus bookazine over 50 jaar Bruce Springsteen. 

In Ode aan Springsteen komen uiteraard leden van The E Street Band aan het woord, maar ook zijn er interviews met beroemde collega’s die speciaal voor het magazine hun favoriete Springsteen-songs kiezen. Denk aan Elvis Costello, Melissa Etheridge, Graham Nash en Nederlandse rockers als Barry Hay en Kensington. Verder wordt Springsteens hele oeuvre nog eens flink onder de loep genomen in een zeer uitgebreide discografie. En voor de lijstjesfanaten zijn er o.a. de Springsteen Top 40, een door fans samengestelde lijst van de beste Bruce-nummers, en een overzicht van memorabele shows van Springsteen in Nederland. Daarnaast bevat Ode aan Springsteen een voorwoord van radio-dj Gerard Ekdom en heeft de special een aantal fotokaternen op extra luxe papier met uniek beeldmateriaal van onder anderen de Nederlandse topfotograaf Paul Bergen!


Een kleine greep uit de artikelen:

- The E Street Band: freaks, outcasts en bloedbroeders
W
as Bruce Springsteen ooit zo’n icoon geworden zonder zijn 'blood brothers' van The E Street Band? The Boss denkt zelf in ieder geval van niet. E Street-leden Steven Van Zandt, Nils Lofgren en David Sancious vertellen over de evolutie van ’s werelds bekendste begeleidingsgroep en hun vriendschap met de onvermoeibare bandleider.


Muzikanten over hun favoriete Springsteen-song
Tien beroemde muzikanten uit binnen- en buitenland kiezen hun favoriete nummer van The Boss. Met o.a. Elvis Costello, Melissa Etheridge, Graham Nash, Barry Hay en leden van Kensington, R.E.M. en Tom Petty & The Heartbreakers.


De albums van The Boss 
In twee delen leggen we alle Springsteen-studioalbums onder de loep: van Greetings From Asbury Park, N.J. (1973) tot Letter To You (2020). Daarnaast bespreken we de nieuwe soulplaat Only The Strong Survive track-by-track en slaan we natuurlijk ook de vele live- en verzamelalbums niet over!


De Springsteen Top 40
Het is bijna misdadig om een Springsteen-fan te vragen wat nu eigenlijk het beste nummer van The Boss is. Toch werden we overladen met lijstjes, waaruit we de ultieme Springsteen Top 40 konden samenstellen, inclusief toelichtingen van diverse stemmers!


Glory Days: Springsteen in Nederland 
In de afgelopen 47 jaar trad Bruce Springsteen maar liefst 25 keer op in Nederland. Er is dus sprake van een warme band tussen de Amerikaan en ons land. Een terugblik op bijna een halve eeuw Springsteen in Nederland: van het RAI Congrescentrum in 1975 tot het Malieveld in 2016!

Cover Me: Springsteen-songs in andere handen
Lang voordat Bruce Springsteen tot The Boss werd gepromoveerd en zich een wereldster mocht noemen, hadden verschillende bands hits met zijn songs. We lichten een aantal van de meest opvallende interpretaties uit. En hoe kijken The Hollies, Southside Johnny en Manfred Mann terug op hun Springsteen-covers?


No Nukes: rocken tegen kernenergie
Springsteen en The E Street Band speelden in 1979 twee verpletterende shows tijdens het No Nukes-festival in Madison Square Garden, New York. E Street-gitarist Steven Van Zandt, concertorganisator en muzikant John Hall en zanger Jesse Colin Young blikken terug op die magische avonden.

Springsteen At The Movies
De songs van The Boss werden niet zelden door favoriete films beïnvloed, terwijl regisseurs op hun beurt aan zijn cataloguswerk hun inspiratie ontleenden. En dan is er nog het inmiddels aanzienlijke aantal liedjes dat de man zelf in opdracht voor het medium componeerde…


En verder:

- een voorwoord van Gerard Ekdom

- Springsteen & Ik Fans over hun ervaringen met The Boss

- The Big Payback De helden van The Boss

- Springsteen In The Nineties Door de lens van Paul Bergen

- Fotospecial Springsteen in De Kuip in 1985

- Liedjes die hun eigen leven leiden Gecoverd door The Boss

- De solohits van E Street-leden

- Voordat Bruce The Boss werd De jaren voor de doorbraak

- Een minuutje met Springsteen

- Book Of Dreams The Boss in boekvorm

- The Price You Pay Springsteen-collectables

- een Nawoord van Little Steven 
 

Klik hier voor alles van Springsteen, Bruce