webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Lewis, James Brandon & Red Lily Quintet For Mahalia, With Love
  • Lewis, James Brandon & Red Lily Quintet
    For Mahalia, With Love

  • onze prijs:€ 18.99
  •  
  • formaat:2CD
  • releasedatum:06 oktober 2023
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

De Amerikaanse tenorsaxofonist James Brandon Lewis komt na zijn sterke album Eye Of I van februari dit jaar alweer met een nieuwe plaat: For Mahalia, With Love, waarvoor hij Red Lily Quintet bijeenriep, de band waarmee hij in 2021 al schitterde. Het album Jesup Wagon was zo goed omdat Lewis zijn machtige tenorgeluid zo mooi deed contrasteren met dat van kornettist Kirk Knuffke. Op For Mahalia, With Love spelen ze weer prachtig samen, opnieuw begeleid door cellist Chris Hoffman, baslegende William Parker en drummer Chad Taylor.
 

De albumtitel verwijst naar de grote gospelzangeres Mahalia Jackson (1911-1972), die door de band in het zonnetje wordt gezet. Met zijn kwintet neemt Lewis door haar beroemd gemaakte liedjes als Swing Low, Go Down Moses en Wade in the Water als uitgangspunt. Eenvoudige wijsjes als basis voor met veel soulgevoel door kornet en saxofoon gespeelde exercities.
 

Het samenspel van Lewis en Knuffke krijgt extra kleur door de ritmische bedding van cello en contrabas. Prachtig zo soepel en melodisch als Parker en Hoffman spelen. For Mahalia, With Love is niet hoogdravend, eerder speels. James Brandon Lewis lijkt zich nog altijd te ontwikkelen en op dit nieuwe album klinkt hij soulvoller dan ooit.

★★★★☆ in De Volkskrant (28 september 2023)

1.  Sparrow
2.  Swing Low
3.  Go Down Moses
4.  Wade In The Water
1.  Sparrow
2.  Swing Low
3.  Go Down Moses
4.  Wade In The Water
Klik hier voor alles van Lewis, James Brandon & Red Lily Quintet