webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Big Special Postindustrial Hometown Blues (ltd
  • Big Special
    Postindustrial Hometown Blues (ltd

  • onze prijs:€ 29.99
  •  
  • formaat:LP
  • releasedatum:10 mei 2024
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

LIMITED WHITE VINYL


Woorden zijn niet vanzelfsprekend. Zeker niet als ze door een breedgeschouderde dichter met het vuur van een prediker en de eerlijkheid en wijsheid van een leek worden uitgeschreeuwd over aardse livebeats en tussen anthemische melodieën en opzwepende riffs. Woorden zijn belangrijk. Geschiedenis is belangrijk. Mensen zijn belangrijk. En Big Special zijn belangrijk.

Voor Big Special - Joe Hicklin (zang) en Callum Moloney (drums) - is hun geluid een levendige, gefrustreerde stem van de jonge arbeidersklasse die niet altijd zo veel wordt gehoord als zou moeten. Het is een frustratie die wordt uitgedrukt door een stem die soms ruw en schor is, maar soms ook gevoelig, wanhopig en gevoelvol. Hicklins met zwavel doordrenkte stem marcheert van punkkreten en grillig gesproken woord naar zwevende soul en weer terug, wegschuivend van zijn voorouders, verpletterd onder het gewicht van de geschiedenis en hervormd voor een nieuwe generatie. De nummers zijn hard, rauw en boos op een wereld waar er geen opties zijn, op het uitdunnen van het gemeenschappelijke begrip tussen de Engelse sociale klassen, op de wanhoop over repetitieve cycli en op het gevoel dat je aan de buitenkant staat en naar je eigen leven kijkt.

Reviews:

"The Black Country is rising again." (Steve Lamacq, BBC Radio 6 Music)

"These two men are making an amazing noise." (Tom Robinson, BBC Radio 6 Music)

"Fantastic poetry, powerful songwriting and a sonic texture you won't hear anywhere else." (Tom Robinson, BBC Radio 6 Music)

1. Black Country Gothic
2. I Mock Joggers
3. Desperate Breakfast
4. Shithouse
5. This Here Ain't Water
6. My Shape (Blocking The Light)
7. Black Dog / White Horse
8. Broadcast: Time Away
9. Ill.
10. Mongrel
11. Butcher's Bin
12. Dust Off / Start Again
13. Trees
14. For The Birds
15. Dig!

Klik hier voor alles van Big Special