webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Bruut! Machine -coloured-
  • Bruut!
    Machine -coloured-

  • onze prijs:€ 26.99
  •  
  • formaat:LP
  • releasedatum:05 april 2024
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

GREEN
COLOURED


Er is het afgelopen jaar veel gebeurd rondom de Amsterdamse formatie BRUUT!. De groep, die bekendstaat om zijn virtuoze, genre-bending mix van muzikale stijlen en invloeden, variërend van jazz en afrobeat tot drum 'n' bass en rock, onderging op meerdere vlakken een transformatie en presenteert nu het nieuwe album ‘Machine’.

Met de komst van bassist Sean Fasciani als nieuwe bewaker van de low-end sijpelden er andere muzikale invloeden de band binnen en daarmee veranderde de sound van BRUUT! aanzienlijk. De ervaring van Excelsior Recordings huisproducer Frans Hagenaars, die al talloze acts hielp het beste uit zichzelf te halen, gaf de band nieuwe inspiratie en opende creatieve luikjes waarvan ze tot dan toe niet wisten dat ze er zaten. Zo ontstond voor 'Machine' een sound die, ten opzichte van vorige platen, waarop vaak inspiratie werd gehaald uit werk van andere artiesten, veel meer vanuit het collectief BRUUT! ontsproten is. Tijdens de repetities werd het eigen muzikale arsenaal herontdekt en kwamen er nieuwe ideeën en perspectieven opborrelen. Joost Oomen leende zijn stem en dichtkunst voor het nieuwe album -- de eerste keer dat de band een gastoptreden op de plaat heeft – en voor het eerst in het bestaan van BRUUT! nam de band ook een cover op, 'In Bloom' van Nirvana. Daarmee werd ook gebroken met de traditie dat alle songtitels op hun albums uit één woord bestaan, tekenend voor de nieuwe koers.

Zo vond BRUUT! zichzelf in de zilte zeelucht opnieuw uit. Een imposante, goed geoliede machine, zonder dat het ooit statisch of stijf wordt. Met hernieuwde energie en het speelplezier voorop dendert het Amsterdamse kwartet voort.

1.  Machine
2.  In Bloom
3.  Flubby
4.  Gheute
5.  Grippage
6.  Brief
7.  Bnoolata
8.  Poly
9.  Hive
10.  Lee
11.  Hynder
12.  Jacken
13.  Vlie
1.  Machine
2.  In Bloom
3.  Flubby
4.  Gheute
5.  Grippage
6.  Brief
7.  Bnoolata
8.  Poly
9.  Hive
10.  Lee
11.  Hynder
12.  Jacken
13.  Vlie
Klik hier voor alles van Bruut!