webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Callahan, Bill Resuscitate!
  • Callahan, Bill
    Resuscitate!

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:26 juli 2024
  • levertijd:PRE-ORDER
 
Info

De datum was 6 maart 2023. Bill Callahan stapte het podium op in de Thalia Hall in Chicago, geflankeerd door Matt Kinsey op gitaar, Dustin Laurenzi op tenorsax en Jim White op de kit. Ze voelden zich allemaal goed, en het leek erop dat het publiek dat ook was. Maar dat was niet alles. Ze hadden een aantal speciale verrassingen gepland. `Take It Away, Bill. . .'
 

“Dit is een live-album dat is overgenomen van de tour voor YTI⅃AƎЯ. Nummers hebben de neiging te muteren nadat ze zijn opgenomen. Deze nummers muteerden sneller dan normaal. Zoals alles wat er met Bruce Banner in het laboratorium gebeurde: ik wist dat deze nummers op het punt stonden superkrachten te krijgen. Wat mij betreft moest deze verandering gedocumenteerd worden. Het beste aan het documenteren van iets is dat het de maker toestemming geeft om verder te gaan als hij dat wil. Meestal ga ik liever verder. Deze nummers zijn opgenomen in Chicago, het hart van Amerika. En bij een van de beste clubs van het land probeer ik alleen te werken met locaties die niet verwikkeld zijn met LiveNation/Ticketmaster. Thalia.

De datum was halverwege de tour, dus ik wist dat het ons zo heet zou worden als maar kon. Niet te groen, niet te bruin. Er was de gedachte: “laten we deze operatie ondernemen om er iets speciaals van te maken.” Dus maakten we gebruik van de gemakkelijk toegankelijke spelers van Chicago – we lieten Nick Mazzarella altsax aan één nummer toevoegen, en van de openingsband Pascal Kerong'A om een ​​nummer te zingen, en Nathaniel Ballinger op piano aan één nummer – en ik kon 'We kunnen de kans niet voorbij laten gaan om Joshua Abrams en Lisa Alvarado uit te nodigen om op 'Natural Information' te spelen. Het moeilijkste deel van het maken van de plaat was het verwijderen van nummers; het had een drievoudig album kunnen zijn. Maar ik weet het niet, misschien had de show zo kort moeten zijn?

 

Tracks

 

Disc 1

 

1. First Bird

2. Coyotes

3. Keep Some Steady Friends Around

4. Partition

5. Drover

 

Disc 2

 

1. Pigeons

2. Everyway

3. Naked Souls

4. Natural Information

5. Planets

 

1.  First Bird
2.  Coyotes
3.  Keep Some Steady Friends Around
4.  Partition
5.  Drover
1.  First Bird
2.  Coyotes
3.  Keep Some Steady Friends Around
4.  Partition
5.  Drover
Klik hier voor alles van Callahan, Bill